ФолклорСрбија Форум
10.09.2010. 20:11 *
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте.
Да нисте изгубили свој активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије
Вести: Пријатељи :
С.З.Р. КИРИ - http://www.opanci.com/
ВРБИЦА - http://www.vrbicaethno.com/
КУД ТЕНТ - http://www.kudtent.org/
Paradiso Travel Agency - http://www.paradisotravel.com/

Почетна   Помоћ Претрага Календар Пријављивање Регистрација  
Странице: 1 2 [3]   Иди доле
  Штампај  
Аутор Тема: Професионални ансамбл Шумадије  (Прочитано 1040 пута)
kolooo
Општи уредник
Пуноправни члан
Поруке: 116

« Одговор #30 послато: 19.04.2010. 00:15 »

Ti si bas kivan na igrace "Kola",a i na direktora,kako vidim. Zvucis kao da o ostalim profi ansamblima znas ono "sa kasete", a da tvoj KUD nije bas najbolje ocenjen na smotri  od strane naseg direktora. Verujem da bi ti mogao da nacinis "Kolu" veci "pomak" da si na mestu direktora. Evo za pocetak reci nam sta da kupimo od kostima sto ne valja, i na koji to KUD treba da se ugleda ansambl Kolo,sto se pevanja tice. Stvarno svasta!
Сачувана
ikabu
Новајлија
*
Поруке: 5

« Одговор #31 послато: 05.05.2010. 15:12 »

Mislim da je Fermen zaboravio da u razvojnom putu g-dina Kuzmanovica pomene IMT, Krsmanac, malo Francuske, itd.
Samo ne vidim sta je u tome lose - jer je poceo od malih ansambala i isao ka vecim
Jos par  pitanja:
1. ko to nije TEZGARIO a da je mogao
2. ko je mogao da prezivi samo od plate igraca poslednjih 20 godina

Ali ova tema je posvecena PROFESIONALNOM ANSAMBLU SUMADIJE  a ne kolu (izvinite nisam mogao da precutim)

Сачувана
azbuka
Новајлија
*
Поруке: 10

« Одговор #32 послато: 12.05.2010. 22:17 »

Коло ни у ком случају није испред Лада, и ту нема шта да се расправља...
а што се тиче Радојице, не кажем да није Коло напредовало, али је почело косовске једногласне песме да пева у 3 гласа... док је исти тај Радојица групама на смотрама замерао што нису певали у два него у један, јер је то карактеристично за тај крај... Па још само кад би се Радојица држао традиције у Колу, као што зна да напомене док жирира, е онда би било све потаман, ... Опуштен
Imas pravo sto se tice pevanja Lado svoje pesme peva u 16 glasova a Kolo samo u najvise 3, ima vremena potrudice se i KOLO  da ne zaostaje. za Ladom ni u kom pogledu.
Сачувана
kolooo
Општи уредник
Пуноправни члан
Поруке: 116

« Одговор #33 послато: 13.05.2010. 13:14 »

Nadam se da necemo, ali...savrsen odgovor Azbuka  Cheesy . Ljudi ,ili vide samo ono sto zele da vide, ili ne znaju dovoljno pa prepricavaju ono sto nacuju od tzv strucnjaka. Pa sam direktor Lada je pricao koliko je Lado stilizovano i u pesmi i u igri. Tacno nam je objasnjavao koji delovi pojedinih koreografija su izmisljeni i ubaceni radi atrakcije, pa cak i neke cele koreografije. Jer ,zaista gde bismo prodali cist izvorni program i mi i oni? Na smotrama i  za nekolicinu strucnjaka u nasoj zemlji?  Mislim da bi Kolo i Lado, sa takvim programom postojali samo sirom svoje zemlje...Sreca pa nije tako.Bitno je da vi umete tudje da hvalite,a sto pevaju "po ruski", nema veze, bar mislite da igraju tradiciju. Nije zabranjeno mastati...samo napred.
Сачувана
Dexyyy
Пуноправни члан
Поруке: 165

« Одговор #34 послато: 13.05.2010. 22:54 »

ne, vazno da je on zapeo za lado,pa lado....aman bre,osvesti se..kolo is the best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Сачувана
!mishica!
Пуноправни члан
Поруке: 148

« Одговор #35 послато: 13.05.2010. 23:17 »

Па то о балету само говори, да треба да се вратимо извору Смешко

а и не само Војводина, него и свака област свој ансамбл, па да се направи смотра професионалних ансамбала Србије, а и да уђемо у Гинисову књигу рекорда као држава са највише профи ансамбала на свету...
видиш колико то има предности Смешко
Mislim da drzava nema dovoljno ni za jedno KOLO...pa su ljudi dugo vremena na cekanju, a ne da se osnuje jos profesionalnih ansambala...
Сачувана

...hocu uz mene da se svijes,korake moje da uhvatis,pa sa mnom bol i smeh da pijes,i da ne zelis da se vratis...
Dexyyy
Пуноправни члан
Поруке: 165

« Одговор #36 послато: 13.05.2010. 23:20 »

Па то о балету само говори, да треба да се вратимо извору Смешко

а и не само Војводина, него и свака област свој ансамбл, па да се направи смотра професионалних ансамбала Србије, а и да уђемо у Гинисову књигу рекорда као држава са највише профи ансамбала на свету...
видиш колико то има предности Смешко
Mislim da drzava nema dovoljno ni za jedno KOLO...pa su ljudi dugo vremena na cekanju, a ne da se osnuje jos profesionalnih ansambala...

ali pazi,to uopste ne bi bilo lose...tako bi kolo imalo podstreka da budu jos bolji....znas cim je rivalstvo....  Намигивање
Сачувана
Lula
Млађи члан
**
Поруке: 57

« Одговор #37 послато: 29.07.2010. 12:37 »

Bilo bi odlicno da se osnuje profi ansambl u Sumadiji...nista lepse od naseg pravog najcistijeg a najmanje istrazenog folklora iz Centralne Srbije....super bi bilo.... Cheesy
Сачувана
Странице: 1 2 [3]   Иди горе
  Штампај  

Пребаци се на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2005, Simple Machines LLC | Српски превод: Јован Турањанин Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!